Zivju zupa à la Harry

Jums ir nepieciešams:

1 ēdk. sviesta

1 mazs puravs, sagriezts

1 mazs fenhelis, sagriezts

1 paciņa safrāna, ½ g

1 ēdk. tomātu biezeņa

500 g svaigu tomātu, sakapāti

800 ml ūdens

100 ml baltvīna

500 ml saldā krējuma

1 zivs buljona kubiņš

300 g zivs filejas, sagriezta mazos kubiņos

2 ēdk. diļļu, sakapātas

200 g "Lindahls" Turku vai Grieķu jogurta

150 g nolobītu garneļu

sāls un Kajenas pipari, pēc garšas 

Pagatavošana:

Izkausējiet kastrolī sviestu. Pievienojiet fenheli un cepiet to uz lēnas uguns 3 minūtes.

Pievienojiet puravus, tomātu biezeni un safrānu. Turpiniet cept vēl 2 minūtes.

Pievienojiet ūdeni, vīnu, saldo krējumu un buljona kubiņu. Uzvāriet un ļaujiet tam vārīties kādas 5 minūtes.

Pievienojiet zivi un tomātus, un ļaujiet vārīties vēl pāris minūtes, līdz zivs ir gandrīz izvārīta.

Pievienojiet zupai garneles un jogurtu. Vēlreiz uzsildiet, bet nevāriet.

Pēc garšas pievienojiet sāli un Kajenas piparus. Pārkaisiet ar dillēm un pasniedziet nekavējoties.

 

 

Padoms:

Pasniedziet kopā ar svaigi ceptu bageti vai ķiplokmaizi.

Pievienojiet 1 saspiestu ķiploka daiviņu.

 

 

Receptes ideju iesūtīja Anita Jūhansone

Receptes