Zemeņu-jogurta kūka

Jums ir nepieciešams:

500 g Turku / Grieku jogurta

250 g šokolādes cepumu

200 g zemeņu

200 g saldā krējuma

100 g sviesta

15 g želatīna

4 ēd.k. Amaretto sīrupa

1/2 citrona rīvēta miziņa

cukurs

vaniļas esence

Pagatavošana:

Cepumus sadrupināt (atlieciet 3 cepumus, būs vajadzīgi), pievienot mīkstu sviestu un sīrupu. Samaisīt un izklāt formas apakšā, mazliet piespiežot ar pirkstiem.

 

10 g želatīna uzbriedināt un izkausēt ūdens peldē. Jogurtu sablenderēt ar zemenēm un pēc garšas pievienot cukuru. Pievienot izkausētu želatīnu un šo masu ieliet sagatavotā formā, pa virsu cepumu slānim. Novietot ledusskapī uz 2 stundām.

 

6-8 zemenes noskalot, sagriezt uz pusēm un sakārtot uz kūkas sagataves. Atliktos 3 cepumus sadrupināt palielos gabalos un pārkaisīt pār zemenēm.

 

Atlikušo želatīnu uzbriedināt un izkausēt. Saldo krējumu uzputot ar 3 ēd.k. cukura, pievienot rīvētu citrona miziņu un izkausētu želatīnu. Pārliet pa virsu kūkai. Novietot ledusskapī līdz rītam.

 

Atlikušās zemenes sagriezt šķēlītēs un izdekorēt kūku.

Receptes

Error reading XSLT file: \xslt\FacebookLikePage.xslt