Zaļais gaspačo ar vasabi

Jums ir nepieciešams:

250 g Turku / Grieķu jogurta

500 g svaigu gurķu

2 ēd.k. olīveļļas

1 ēd.k. ābolu etiķa

vasabi

piparmētras

sāls

 

Dekoram:

2 krāsainas paprikas

1 citorna šķēlīte

piparmētras

sāls

Pagatavošana:

Gurķus nomazgā un pēc vēlmes nogriež mizu. Sagriež mazākos gabalos un ieliek blenderī. Pielej olīveļļu, ābolu etiķi, pievieno piparmētru lapas, pēc garšas sāli un vasabi. Visas sastāvdaļas sablenderē. Pievieno pāris kubiņus ledus un ievieto ledusskapī līdz pasniegšanai.

 

Dekora pagatavošana:

Piparmētru lapiņas saberž piestā ar sāli vai sablenderē. Ar citrona šķēlīti samitrinā glāzes maliņu un iemērk garšvielu sālī.
Paprikas sagriež mazos kubiņos.

 

Pagatavotam gaspačo pievieno jogurtu, visu kārtīgi samaisa. Zupu salej sagatavotās glāzēs un izdekorē ar paprikas kubiņiem. 

Receptes