Vistu spārniņi ar kariju un persiku mērci

Jums ir nepieciešams:

1 kg vistu spārniņu

Marinādei:
4 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. karija pulvera
4 ēd.k. sojas mērces
4 ēd.k. eļļas
1/2 ēd.k. Kaijenas piparu

Mērcei:
1 gl. Turku / Grieķu jogurta
3 ēd.k. persiku sīrupa
Tabasco mērce
sāls, svaigi malti pipari

Pagatavošana:

Spārniņus ieliek plastikāta traukā vai lielā bļodā. Visas marinādes sastāvdaļas sajauc un pārliek pāri spārniņiem. Uzliek vāku vai apsedz ar pārtikas plēvi un marinē 2-3 stundas istabas temperatūrā vai arī visu nakti ledusskapī.

 

Visas mērces sastāvdaļas samaisa, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

 

Spārniņus sakārto uz cepešpannas un cep 180 grādos līdz spārniņi kļūst zeltaini - brūni apm. 40 minūtes.

 

Spārniņus pasniedz ar mērci.

Receptes