Vistas strogonovs

Jums ir nepieciešams:

(4 porciju pagatavošanai)

 

300 g "Lindahls" Turku / Grieķu jogurts

200 ml vistas buljons

600 g vistas gaļa, vislabāk stilbu gaļa

1 gab. sīpols, sasmalcināts

1 gab. sarkana paprika, sasmalcināta

1 gab. ķiploka daiviņa

2 ēdk. tomātu pasta

1 ēdk. paprikas pulveris, vidēji stiprs

1 ēdk. rapšu eļļa cepšanai

sāls un pipari

Pagatavošana:

Sagrieziet vistas gaļu plānās sloksnītēs.

Katliņā uzkarsējiet eļļu un mazliet apcepiet sīpolu, taču tā, lai tas nekļūtu brūns. Pievienojiet vistas gaļu un turpiniet cept. Pievienojiet tomātu pastu, paprikas garšvielu un svaigo papriku. Vēlreiz uzkarsējiet eļļu. Pievienojiet vistas buljonu (vai arī ūdeni un buljona kubiciņu) un ļaujiet ēdienam pavārīties līdz gaļa kļūst mīksta. Pievienojiet spiestu ķiploku, jogurtu un vēlreiz uzkarsējiet. Vairāk vārīt nav nepieciešams. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.

 

Ja Jums labāk patīk biezāka mērce, pievienojiet 2 tējkaroti ūdenī šķīdināta mērču biezinātāju ("Maizena").

Receptes