Uzkodu torte ar tunci

Jums ir nepieciešams:

300 g Turku / Grieķu jogurta
300-350 g maizes
300 g svaigā siera
200 g tunča savā sulā
150 g svaiga gurķa + 100 g svaiga gurķa dekoram
1/2 sīpola
dilles
vasabi
sāls, svaigi malti pipari

Pagatavošana:

Svaigo sieru sajauc ar jogurtu, pēc garšas pievieno vasabi, smalki sakapātas dilles un sāli. Gurķi sagriež šķelītēs.

Tunci sasmalcinā ar dakšiņu, pievieno smalki sakapātus sīpolus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
Formā ar noņemamām malām izklāj kārtu ar maizi, vajadzīgajās vietās maizi sagriežot. Pēc vēlmes var nogriezt garoziņas. Maizes slāni iesmērē ar 1/3 siera-jogurta masas un pa virsu sakārto gurķa šķelītes.

Uzklāj otru maizes slāni. Pa virsu vienmērīgi izklāj tunča masu.

Apsedz ar trešo maizes slāni. Tad novieto torti ledusskapī.
Pirms pasniegšanas noņem formas malas un apsmērē kūku no visām pusēm ar atlikušo siera-jogurta masu. Augšu dekorē ar garām gurķa strēmelēm un dillēm.

 

Receptes