Souvlaki no strausa gaļas

Jums ir nepieciešams:

400 g strausa filejas

1 lavašs vai 2 pitas

70 g Feta siera

10 kirštomātiņi

1/2 sarkans sīpols

8-10 olīvas

citrona sula

olīveļļa

oregano

sāls, svaigi malti pipari

 

Mērcei:

100 g svaigu gurķu

1/2 gl. Turku / Grieķu jogurta

1-2 kiploka daiviņas

dilles

Pagatavošana:

Strausa gaļu sagriež nelielos gabalos. Sajauc kopā olīveļļu, citrona sulu, oregano un svaigi maltus piparus. Šajā marinādē iemarinē gaļu uz 3-4 stundām.


Sīpolu sagriež plānos gredzenos, tomātus sagriež četrās daļās, sieru sagriež kubiņos un sajauc visu kopā.

 

Mērcei gurķi sarīvē uz rupjās rīves un sajauc ar jogurtu, sasmalcinātiem kiplokiem un dillēm. Pēc garšas pievieno sāli.

 

Uzkarsē gril-pannu un uzcep gaļu no abām pusēm, līdz tā ir gatava. Uz citas pannas uzsilda lavašu vai pitu.

 

Uz šķivjiem kārto lavašu, sagrieztu uz pusēm. Uz lavaša liek gaļu, tomātu-siera salātus, olīvas, pārlej ar mērci un pasniedz.

Receptes

Error reading XSLT file: \xslt\FacebookLikePage.xslt