Smilšu groziņi ar zemenēm

Jums ir nepieciešams:

200 g miltu

200 g biezpiena

100 g sviesta

100 g cukura

100 g Turku / Grieķu jogurta

1 ola

vaniļas cukurs

8-10 zemenes

Pagatavošana:

Aukstu sviestu sarīvē uz dārzeņu rīves. Pievieno 50 g cukura un miltus, samaisa līdz veidojas drupačas. Pievieno olu un iemīca viendabīgu mīklu. Izveido no mīklas bumbu, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Ja nesanāk izveidot bumbu un mīkla drūp, tad mīklai pievieno pa 1 tējk. aukstu ūdeni.

Mīklu ar pirkstiem izkārto formiņās, izveidojot bortiņus. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 190 grādu temperatūrā 20-25 minūtes.

 

Biezpienam pievieno atlikušo cukuru, pēc garšas vaniļas cukuru un jogurtu. Visu sablenderē. Ar šo krēmu piepilda atdzisušos groziņus. Zemenes sagriež plānās šķēlītēs un izdekorē ar tām groziņus.


Receptes