Puķkāposti un kartupeļi jogurta mērcē

Jums ir nepieciešams:

(4 porciju pagatavošanai)

 

500 g puķkāposts

500 g kartupeļi, sagriezti kubiciņos

400 g  zaļie zirnīši (saldēti)

4 ēdk. rapšu eļļa

2 ēdk. rīvēts svaigs ingvers

2 čili pipari, sasmalcināti

1 ēdk. veselas ķimeņu sēklas

2 tējk. malts koriandrs

1 dārzeņu buljona kubiciņš

2 šķipsniņas kurkuma

400 ml ūdens

400 g "Lindahls" Turku jogurts

sāls, pipari

Pagatavošana:

Šo ēdienu ir visvieglāk pagatavot wok-pannā ar vāku. Bet lieliski derēs arī parasts katliņš ar vāku. Uzkarsējiet eļļu. Pievienojiet čili piparus un ķimenes un cepiet līdz ķimenes kļūst nedaudz tumšākas. Pievienojiet koriandru, ingveru, kurkumu un kartupeļus. Cepiet (apmaisot) aptuveni 4 minūtes līdz kartupeļi iegūst zeltaini brūnu krāsu. Pievienojiet puķkāpostus, darzeņu buljona kubiciņu un ūdeni. Ļaujiet ēdienam pasutināties zem vāka, līdz dārzeņi kļūst mīksti (aptuveni 10 min), bet nepārvāriet. Pievienojiet zirnīšus, ļaujiet ēdienam pasutināties vēl 2 minūtes. Pēc tam pievienojiet jogurtu, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Ļaujiet ēdienam uzkarst līdz 90 grādiem, bet ne vārīties.

 

Lielisks veģetārisks ēdiens vai pasniedzams kā piedeva zivju un gaļas ēdieniem.

 

Recepti iesūtījis: Šells Kernens (Bandhagena, Zviedrija)

Receptes

Error reading XSLT file: \xslt\FacebookLikePage.xslt