Pildīti vistu spārniņi

Jums ir nepieciešams:

1,5 kg vistas spārniņu

300 g žāvētas cūkgaļas

300 g Čedara siera

4 olas

halapenjo pipari vai marinēti gurķīši

rīvmaize

eļļa

sāls

Tzatziki mērce pasniegšanai

Pagatavošana:

Vistas spārniņus noskalo un sadala trijās daļās. Trešo falangu (pašu pēdējo) izmanto citiem mērķiem, pārējās vistas spārniņu daļas izmanto pildīšanai.

Pildījuma pagatavošana

Cūkgaļu sagriež kubiņos, sieru sarīvē. Halapenjo piparus vai marinētus gurķīšus sagriež kubiņos. Gaļu, sieru un piparus vai gurķīšus sajauc kopā. Ar šo masu piepilda spārniņus.

Priekš tam zem ādas pabāzt pirkstus un atdalīt gaļu no kauliem - izveidosies kabatiņa. Šo kabatiņu piepildīt ar sagatavoto pildījumu.

Olas uzputot ar dakšiņu, rīvmaizi iebērt atsevišķā bļodā.

Piepildītus spārniņus apviļā olā un rīvmaizē, tad vēlreiz olā un vēlreiz rīvmaizē. Sagatavotus spārniņus fritē uzkarsētā eļļā līdz tie kļūst kraukšķīgi un brūni, apm. 5 minūtes. Izceptus spārniņus notecina uz papīra dvielīšiem.
Spārniņus var cept arī cepeškrāsnī apm. 45 minūtes.

Pasniedz ar Tzatziki mērci.

Receptes