Pildīti vistu spārniņi
Jums ir nepieciešams:
1,5 kg vistas spārniņu
300 g žāvētas cūkgaļas
300 g Čedara siera
4 olas
halapenjo pipari vai marinēti gurķīši
rīvmaize
eļļa
sāls
Tzatziki mērce pasniegšanai
Pagatavošana:
Vistas spārniņus noskalo un sadala trijās daļās. Trešo falangu (pašu pēdējo) izmanto citiem mērķiem, pārējās vistas spārniņu daļas izmanto pildīšanai.
Pildījuma pagatavošana
Cūkgaļu sagriež kubiņos, sieru sarīvē. Halapenjo piparus vai marinētus gurķīšus sagriež kubiņos. Gaļu, sieru un piparus vai gurķīšus sajauc kopā. Ar šo masu piepilda spārniņus.
Priekš tam zem ādas pabāzt pirkstus un atdalīt gaļu no kauliem - izveidosies kabatiņa. Šo kabatiņu piepildīt ar sagatavoto pildījumu.
Olas uzputot ar dakšiņu, rīvmaizi iebērt atsevišķā bļodā.
Piepildītus spārniņus apviļā olā un rīvmaizē, tad vēlreiz olā un vēlreiz rīvmaizē. Sagatavotus spārniņus fritē uzkarsētā eļļā līdz tie kļūst kraukšķīgi un brūni, apm. 5 minūtes. Izceptus spārniņus notecina uz papīra dvielīšiem.
Spārniņus var cept arī cepeškrāsnī apm. 45 minūtes.
Pasniedz ar Tzatziki mērci.