Pildīta cūkgaļas fileja ar zaļo lociņu mērci

Jums ir nepieciešams:

1 cūkgaļas fileja (apm. 500 g)
50 g salami desas
4-5 mini Mozzarella siera bumbiņas
2 ēd.k. pilngraudu sinepju
5-6 pētersīļu lapiņas
sāls

Mērcei:
200 g zaļo loku
3-4 ēd.k. Turku / Grieķu jogurta
sāls

Pagatavošana:

Cūkas fileju nomazgā un nosusina ar dvielīti. Sagriež gareniski uz pusēm un atver kā grāmatu. Iesmērē ar sinepēm, visā garumā izklāj salami desas sķēles, Mozzarella siera bumbiņas (sagrieztas uz pusēm) un pētersīļu lapiņas. Fileju cieši sarullē un apsien ar kulināro diegu. Jau gatavu ruleti pārkaisa ar sāli.

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (~ 200 grādu temperatūrā) apmēram 30 minūtes. 

 

Lokus smalki sagriež un sajauc ar jogurtu. Pēc garšas pievieno sāli.
Mērci pasniedz kā piedevu gaļai.

Receptes