Pikantais bifšteks ar granātābolu salsu

Jums ir nepieciešams:

4 porcijas
 
Bifšteki:
150 g "Lindahls" Turku jogurta
500 g maltās gaļas
2 baltmaizes šķēles, bez garozas
2 olas
2 ķiplokdaiviņas, saspiestas
1 ēdk. čili mērces
2 tējk. itāliešu salātu garšvielu
2 šķipsniņas maltu melno piparu
2 tējk. sāls
1 ēdk.rapšu eļļas

Salsas mērce:
300 g "Lindahls" Grieķu jogurta
100 g Fetas sieta, samīcīts
1 pētersīļu buntīte, sasmalcināta
½ granātabols
sāls un pipari 

Pagatavošana:

Bifšteki:
Sajauciet jogurtu kopā ar olām. Sadrupiniet maizi un ielieciet to jogurta maisījumā.

Sajauciet visas sastāvdaļas, līdz veidojas vienmērīga masa.

No šīs masas izveidojiet 4 bifštekus. Apbrūniniet bifštekus eļļā. Rūpīgi ievietojot bifštekus ugunsizturīgā veidnē un cepiet 200 grādu siltā cepeškrāsnī, līdz tie ir gatavi.

Salsas mērce:
Izņemiet granātābola sēkliņas.
Sajauciet sēkliņas ar pārējām sastāvdaļām, bet atstājiet dažās sēkliņas garnēšanai. Pēc garšas pievienojiet sāli un piparus.


Pasniedziet kopā ar svaigiem salātiem un ceptām kartupeļu daiviņām.

 


Padoms ēdiena pasniegšanai:
Kartupeļus var cept cepeškrāsnī vienlaicīgi ar bifštekiem.

Receptes