Mežacūkas fileja ar karija mērci

Jums ir nepieciešams:

800 g mežacūkas filejas
3-4 ķiploka daiviņas
2 tējk. koriandra
1 tējk. melnu piparu
olīveļļa
sāls

Mērcei:
200 g Turku / Grieķu jogurta
2 tējk. karija
1 tējk. kūpinātas paprikas (pulveris)
sāls

Pagatavošana:

Fileju noskalot, nosusināt un attīrīt no liekiem taukiem un plēvēm.

Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem.

 

Koriandru un piparus sasmalcināt piestā vai ar āmura palīdzību salvetē. Pievienot smalki sakapātus ķiplokus, olīveļļu un saberzt visu kopā. Ar šo masu iesmērēt sagatavotu fileju. Fileju cept cepeškrāsnī līdz gatavībai, 30-40 minūtes.

 

Mērces pagatavošana:

Jogurtu sajaukt ar papriku un kariju. Pēc garšas pievienot sāli.

 

Gatavu gaļu sagriezt šķēlītēs un pasniegt kopā ar mērci.

Receptes