Mafini ar jogurtu

Jums ir nepieciešams:

60 g Turku / Grieķu jogurta
100 g miltu
50 g cukura
40 g izkausēta sviesta
1 ola
1/2 tējk. cepamā pulvera
rīvēta apelsīna miziņa

Biezpiena masai:
180 g biezpiena
50 g Turku / Grieķu jogurta
cukurs pēc garšas

Pagatavošana:

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno cukuru, apelsīna miziņu, olu un visu kārtīgi samaisa. Tad pievieno jogurtu, sviestu un vēlreiz samaisa, lai masa kļūst viendabīga.
Mafinu formas iesmērē ar eļļu vai ieklāj papīra formiņās. Mīklu pārlej formās, aizpildot apjomu mazliet vairāk par pusi. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 20-25 minūtes. Gatavus mafinus izņem no formiņām un atdzesē.  

Dekorēšana:

Biezpienu sablenderē ar cukuru un jogurtu. Iegūto biezpiena masu uzklāj mafiniem virsū.

Receptes