Krešu zupa ar ķiploku brusketu

Jums ir nepieciešams:

Pagatavots, izmantojot "Lindahls" Turku vai Grieķu jogurtu.

4 - 8 porcijas

300 g jogurta
1 ķiploka daiviņa
500 g kartupeļu, nomizotu, sagrieztu kubiņos
1 sīpols, smalki sakapāts
2 ēdk. sviesta
2 buntītes krešu, ar lielām lapām
1 litrs dārzeņu buljona
sāls un pipari

Brusketa:
1 ķiploka daiviņa
50 ml olīveļļa

12 - 16 mazas čabatas maizes šķēlītes

Pagatavošana:

Izkausējiet sviestu lielā kastrolī un tajā apcepiet sīpolus. Cepiet tikai mazliet – tā lai sīpoli nepaliek brūni.

Pievienojiet kartupeļus, pusi no kresēm un buljonu. Uzvāriet to un ļaujiet vārīties 20 minūtes.

Pievienojiet atlikušās kreses, jogurtu un saspiesto ķiploku. Sablenderējiet zupu ar blenderi vai, izmantojot virtuves kombainu. 

Pēc garšas pievienojiet zupai sāli un piparus. Ja nepieciešams, uzsildiet to vēlreiz, bet nevāriet.

Pasniedziet kopā ar ķiploku brusketu.


Brusketa:
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Saspiediet ķiploku un pievienojiet tam olīveļļu. Pārziediet maizītes šķēlītes ar šo maisījumu un pārkaisiet ar sāli un pipariem.

Cepiet cepeškrāsnī 5-7 minūtes, līdz maizītes ir ieguvušas zeltaini brūnu nokrāsu.

Receptes