Kartupeļu pankūkas ar ingveru un jogurta mērci

Jums ir nepieciešams:

4 lieli kartupeļi

1 ola

2 ķiploka daiviņas

1 cm ingvera saknes

eļļa

sāls, pipari

 

Mērcei:

125 g Turku / Grieķu jogurta

50 g Fetaki siera

1/2 laima sula un rīvēta miziņa

rozmarīns

timiāns

pētersīļi

sāls

Pagatavošana:

Kartupeļus notīra un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Pievieno olu, rīvētu ingveru, smalki sakapātus ķiplokus un samaisa. Pannā uzkarsē eļļu un izcep pankūkas.


Mērces pagatavošana:

Fetaki sieru sasmalcinā ar dakšiņu un pieivieno jogurtu. Pēc garšas pievieno sāli, svaigi spiestu laima sulu un rīvētu miziņu, smalki sakapātus pētersīļus, timiānu, rozmarīnu un visu samaisa.

 

Pankūkas pasniedz siltas ar jogurta mērci.

Receptes