Jogurta panakota ar rabarberu mērci

Jums ir nepieciešams:

500 g Grieķu jogurta
350 ml piena
100 ml saldā krējuma
140 g pūdercukura
6 želatīna plāksnes
2 vaniļas pākstis
1 apelsīna miziņa

Mērcei

600 g svaigu rabarberu
4 ēd.k. pūdercukura
1 ēd.k. grenadīna sīrupa
1 ēd.k. rožu sīrupa

Pagatavošana:

Želatīna plāksnes uzbriedina atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Tikmēr katliņā ierīvē apelsīna miziņu, pievieno vaniļas pāksts saturu un pūdercukuru. Pievieno arī pienu un saldo krējumu. Uzkarsē, tad izslēdz uguni. Pievieno uzbriedušo želatīnu un maisa, kamēr zelatīns ir izkusis.

 

Atdzesē, līdz var pirkstu ielikt, un pakāpeniski pievieno jogurtu, visu laiku maisot. Ja masa būs pārāk karsta, tad jogurts var sarauties kunkuļos. Saliet masu porcijas formiņās un novietot ledusskapī.

 

Rabarberu mērces pagatavošana

Rabarberus notīra un sagriež, pārber katlā, pievieno abus sīrupus un pievieno pūdercukuru. Vāra, līdz rabarberi ir mīksti - apm. 5 minūtes.

 

Panakotas izņem no ledusskapja. Ar tievu nazi novelk gar maliņām un iemērc ļoti karstā ūdenī uz 15-20 sekundēm lai želeja viegli iznāk ārā. Formiņu apgāž otrādi uz šķīvja un noņem formiņu. Izdekorē ar rabarberu mērci.

Receptes