Jogurta kūka

Jums ir nepieciešams:

(6 - 8 porciju pagatavošanai)

 

Mīkla pamatnei:

100 g "Lindahls" Turku / Grieķu jogurts

250 g kviešu milti

75 g margarīns

1 šķipsniņa sāls

1 ēdk. auksts ūdens

 

Pildījums:

350 g "Lindahls" Turku / Grieķu jogurts - notecināts, istabas temperatūrā

200 g ananāsa biezenis - notecināts

1 gab. citrons - sula un sarīvēta miziņa

175 g nomizoti, rupji sasmalcināti mandarīni, istabas temperatūrā

85 g cukurs

2 olas - dzeltenumi un baltumi atsevišķi

50 g grauzdētas saulespuķu sēklas 

4 želantīna plāksnītes

Pagatavošana:

Samīciet mīklu - miltus, sāli un margarīnu.

Pievienojiet mīklai "Lindahls" jogurtu un ūdeni.

Mīklu mīciet ātri, lai tā nepaspēj sasilt.

Ļaujiet mīklai atpūsties - pastāvēt istabas temperatūrā zem virtuves dvieļa aptuveni pusstundu.

Izrullējiet mīklu cepamā formā ar noņemamu maliņu (~24 cm diametrā).

Piespiediet mīklu pie apmalītes, sadurstiet pamatnes daļu ar dakšiņu un ielieciet saldētavā uz 30 minūtēm.

Cepiet cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni 20 minūtes.

 

Ielieciet želantīna plāksnītes aukstā ūdenī.

Sajauciet "Lindahls" jogurtu ar ananāsa biezeni, citrona miziņu un sulu.

Pievienojiet olu dzeltenumus kopā ar mandarīniem un saulespuķu sēklām.

Izņemiet želantīna plāksnītes, izšķīdiniet un sajauciet ar nelielu daudzumu jogurta mērces.

Iemaisiet želantīna maisījumu visā jogurta mērcē.

Saputojiet olu baltumus un cukuru līdz iegūstat stingras putas.

Sajauciet saputotos olbaltumus ar jogurta / augļu maisījumu.

Piepildiet pīrāga mīklu ar šo pildījumu un pārkaisiet atlikušās saulespuķu sēklas.

Ļaujiet stāvēt aukstumā 3 stundas pirms pasniegšanas.

Receptes