Jogurta kūka ar kivi

Jums ir nepieciešams:

Kūkas pamatnei

220 g cepumu „Selga”

80 g saldkrējuma sviesta

Krēmam

1 kg Grieķu jogurta

60 g želatīna

200 ml ūdens

5 kivi

225 g cukura

25 ml citrona sulas

Dekoram

kivi

pistācijas

mandeļu plāksnītes

medus

Pagatavošana:

Sasmalcināt cepumus. Izkausēt sviestu un sajaukt ar cepumu drupačām. Cepšanas papīru izklāt cepšanas formā. Iepriekš sagatavotu masu izklāt formas apakšā, mazliet piespiežot ar pirkstiem. Ielikt ledusskapī uz 30 minūtēm.


Iemērkt želatīnu ūdenī uz 30 minūtēm. 


Kivi sagriezt mazos kubiciņos, ielikt katlā, pievienot cukuru (125 g) un citrona sulu. Ieslēgt plīti un vārīt uz nelielas uguns aptuveni 1 minūti. Ļaut kompotam nedaudz atdzist, pievienot želatīnu un samaisīt. Dzesēt aptuveni 30 minūtes. Sajaukt jogurtu ar cukuru (100 g) un pievienot atdzesētu kompotu. Izliet krēmu uz kūkas pamatnes un izlīdzināt. Apsegt ar pārtikas plēvi un dzesēt ne mazāk kā 3 stundas (labāk atstāt uz nakti). 

Pirms pasniegšanas izdekorēt ar sasmalcinātam pistācijam, mandeļu plāksnītēm un kivi, kas ir sagriezts un sajaukts ar medu.

 

Recepti iesūtīja Aleksandra Gorovaja (Rīga)

Receptes

Error reading XSLT file: \xslt\FacebookLikePage.xslt