Jogurta deserts ar persikiem

Jums ir nepieciešams:

5-6 persiki

1 citrons

600 g Turku / Grieķu jogurta

100 g cukura ar pektīnu

50 ml mango biezeņa

Pagatavošana:

Persikus nomazgā, sagriež uz pusēm, izņem kauliņus un sagriež plānās šķēlītēs. Pārliek katlā ar biezu apakšu, pārkaisa ar cukuru, iespiež citrona sulu un uz lēnas uguns vāra, kamēr tie kļūst mīksti un caurspīdīgi, apm. 25-30 minūtes. Vārīšanas procesā var pievienot mazliet ūdeni, ja persiki vēl nav gatavi, bet šķidrums iztvaikojis. Pašās beigās pievieno mango biezeni, apmaisa un uguni izslēdz. Atdzesē apm. 10-15 minūtes.

 

Glāzēs kārto jogurtu un pārlej ar perisku biezeni. Pēc vēlmes var pievienot riekstus.

Receptes

Error reading XSLT file: \xslt\FacebookLikePage.xslt