Jogurta deserts ar ķiršiem un balzamiko mērci

Jums ir nepieciešams:

2 ½  gl. Turku / Grieķu jogurta

1 ½  gl. ķiršu

1/2 gl. pistācijas riekstu

1/3 gl. balzamiko etiķa

1/3 gl. medus

1 vaniļas pāksts

2 ēd.k. pūdercukura

1 ēd.k. cukura

Pagatavošana:

Ķiršiem izņem kauliņus un mīkstumu sajauc ar cukuru.
Jogurtam pievieno vaniļas pāksts saturu un pūdercukuru, samaisa.
Mērces katliņā uz nelielas uguns uzkarsē balzamiko etiķi un medu. Visu laiku maisot iztvaicē apmēram pusi. Izslēdz uguni un mērci atdzesē.
Porcijas bļodiņās liek jogurtu, pārlej ar balzamiko mērci. Pievieno ķiršus un pārkaisa ar smalcinātiem pistācijas riekstiem.

Receptes