Gaļas bumbiņas

Jums ir nepieciešams:

1 liels sīpols, sagriezts kubiņos

50 g rīvmaizes

1 tējk. kartupeļu cietes

½ tējk. paprikas pulvera, neasa

1 šķipsniņa cukura

2 olas

150 g "Lindahls" Turku jogurta

500 g lielopu maltās gaļas vai jauktās maltās gaļas

sviests cepšanai

sāls, pipari 

Pagatavošana:

Apcepiet sagrieztos sīpolus sviestā. Ļaujiet tiem atdzist.

Sajauciet visas sausās sastāvdaļas lielā traukā.

Šajā maisījumā iejauciet jogurtu un olu, līdz tas veidojas par mīklai līdzīgu masu.

Pievienojiet apceptos sīpolus un izveidojiet vienmērīgu masu.

Pēc garšas pievienojiet sāli un piparus.

Veidojiet gaļas bumbiņas. Viena bumbiņa sver aptuveni 20 g.

Cepiet bumbiņas vidēji karstā pannā, līdz tās ir pilnībā izcepušās.

 

Ieteikums:

Veidojot bumbiņas, slapiniet bieži pirkstus siltā ūdenī.

Pirms cepšanas ievietojiet jēlas bumbiņas ledusskapī, jo tad tās nezaudēs formu.

Variējiet ar garšvielām, piem., aso papriku, čili, zaļajiem pipariem, sasmalcinātiem etiķgurķīšiem.

Pasniedziet kopā ar biešu salātiem.

Receptes