Gaļas bumbiņas ar mērci

Jums ir nepieciešams:

500 g liellopu maltās gaļas

100 g rīvēta Čedara siera

1 ola

1/3 gl. rīvmaizes

3 ķiploka daiviņas

1 ēd.k. čili piparu (pēc vēlmes)

1 ēd.k. kaltēta oregano

sāls, svaigi malti piapri

 

Mērcei:

200 g Turku / Grieķu jogurta

1 ķiploka daiviņa

pētersīļi

zaļie lociņi

Halapenjo pipari

sāls, svaigi malti pipari

Pagatavošana:

Bļodā sajauc malto gaļu ar olu, smalki sakapātiem ķiplokiem, rīvētu sieru, rīvmaizi un oregano. Pēc garšas pievieno čili piparus, sāli un svaigi maltus piparus. No gaļas izveido bumbiņas valrieksta lielumā.

 

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepamo paplāti izklāj ar cepamo papīru. Uz paplātes sakārto gaļas bumbiņas un cep 20-25 minūtes, līdz bumbiņas gatavas.

 

Mērcei jogurtu sajauc ar smalki sakapātiem zaļumiem un sagrieztiem Halapenjo pipariem un ķiploka daiviņu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Pasniedz gan kā silto ēdienu, gan kā auksto uzkodu.

Receptes