De-bef salāti (franču)

Jums ir nepieciešams:

2 kg vērša gaļas (rostbifa)

800 g kartupeļu

3 marinēti gurķi

2 svaigi gurķi

1 tējk. paprikas pulvera

1 tējk. sojas mērces


Mērcei
200 g Turku jogurta
200 g eļļas
3 olu dzeltenumi
1/2 citrona sulas
sinepes
kartupeļu milti uz naža gala
sāls

Pagatavošana:

Gaļu attīra no liekiem taukiem un plēvēm, ierīvē mazliet ar sāli, karstā sviestā uz lielas uguns ātri apcep no abām pusēm. Pārliek cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes, izņem no krāsns un atdzesē.
Kartupeļus ar mizu novāra un atdzesē.

Mērces pagatavošana

Olu dzeltenumus iesist bļodiņā, maisot pievieno kartupeļu miltus, pa pilītei pilina klāt eļļu, pamazām piespiež citrona sulu. Kad visa eļļa piepilināta, pievieno jogurtu, pēc garšas pievieno sāli un sinepes. Mērci kartīgi samaisa.

Aukstu gaļu sagriež strēmelītēs. Kartupeļus un gurķus nomizo un sagriež tāpat kā gaļu. Visu pārlej ar pagatavoto mērci, papriku, sojas mērci, pēc garšas pievieno sāli un viegli vēlreiz visu samaisa.

Sakārto salātu traukā. Dekorē ar gurķu vēdeklīšiem, kaperiem un salātu lapām.

Receptes

Error reading XSLT file: \xslt\FacebookLikePage.xslt