Cukīni ar grauzdētiem kviešiem

Jums ir nepieciešams:

(4 porciju pagavošanai)

 

400 gr dzeltenie cukīni

400 gr zaļie cukīni

100 gr šalotes sīpoli

4 gab. ķiploka daiviņas

20 gr timiāna zariņi

2 ēdk. olīveļļa

sāls un pipari

 

300 gr vārīts bulgurs

2 ēdk. izkausēts sviests

75 gr sarkanais sīpols, sasmalcināts

etiķis

40 gr rukola

100 g siers, kubiciņos

sāls un pipari

 

200 g "Lindahls" Turku / Grieķu jogurts

1 tējk. svaigs timiāns

2 ēdk. šalotes sīpoli, kubiciņos

sāls un pipari

 

Pagatavošana:

Sagrieziet katru cukīni gareniski 4 daļās. Samaisiet cukīni ar sīpoliem un ķiplokiem olīveļļā, pievienojiet sāli un piparus. Cepiet cepeškrāsnī 175 grādos līdz cukīni kļūst mīksts.

 

Apcepiet bulguru sviestā un pievienojiet sarkano sīpolu. Pievienojiet etiķi, sāli un piparus pēc garšas. Pievienojiet rukolu un sieru.

 

Sajauciet jogurtu, timiānu un sīpolus. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.

 

Lieciet trauka apakšējā daļā bulgura maisījumu, bet virsū cukīni gabalus. Pievienojiet jogurtu vai arī pasniedziet to atsevišķā traukā.

 

Padoms ēdiena pasniegšanā:

Lieliska piedeva grilētiem ēdieniem.

Receptes

Error reading XSLT file: \xslt\FacebookLikePage.xslt