Citronu-jogurta kūka

Jums ir nepieciešams:

400 g miltu
250 g cukura
200 g Turku / Grieķu jogurta
100 g mīksta sviesta
2 olas
2 citroni (sula un rīvēta miziņa)
vaniļas ekstrakts
1/4 ēd.k. cepamā pulvera

Glazūrai:
150 g pūdercukura
3 ēd.k. citrona sulas
1 ēd.k. rīvētas citrona miziņas

Pagatavošana:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem.


Miltus izsijā un sajauc ar cepamo pulveri. Atsevišķā traukā sviestu uzputo ar cukuru un rīvētu citrona miziņu līdz masa kļūst gaisīga un balta. Pievieno olas un vēlreiz uzputo. Sviesta masu sajauc ar miltiem, pievieno citrona sulu un jogurtu un vēlreiz uzputo līdz masa kļūst viendabīga.

Cepamo formu iesmērē ar eļļu un pārkaisa ar miltiem. Mīklu pārlej formā un cep cepeškrāsnī 30-40 minūtes. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Kūku izņem no cepeškrāsns un atdzesē 10 minūtes, tad izņem no formas un atdzesē pilnībā.

 

Glazūrai visas sastāvdaļas sajauc kopā un uzreiz pārlej kūkai. Kūka ir gatava pasniegšanai.

Receptes

Error reading XSLT file: \xslt\FacebookLikePage.xslt