Ceptu kartupeļu salāti ar laimu

Jums ir nepieciešams:

500 g kartupeļu

1 sīpols, sasmalcināts

100 g marinētu gurķu, sagrieztu plānās ripās

10 cm purava, sagriezta

2 ēd.k. diļļu, smalki kapātu

2 ēd.k. pētersīļu, smalki kapātu

Mērcei:

400 g Turku / Grieķu jogurta

2 tējk. cukura

1 ēd.k. mārrutku

2 ēd.k. gurķu sulas

sula un miziņa no 1 laima

1 ēd.k. etiķa

sāls un baltie pipari

Pagatavošana:

Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sagriezt kartupeļus palielos kubiņos vai šķēlītēs. Cept kartupeļus apm. 30 minūtes cepeškrāsnī, līdz tie kļūst mīksti. Atdzesēt.
Visas mērces sastāvdaļas sajaukt. Pievienot kartupeļus, puravus, marinētus gurķus, sīpolus un visu uzmanīgi samaisīt.

 

Padoms:

Jaunos kartupeļus nepieciešams tikai kārtīgi nomazgāt, pārējie kartupeļi ir jāmizo.

Salāti ir lieliska piedeva grilētam ēdienam.

Receptes