Cepts kabacis ar paipalu olām un jogurta mērci

Jums ir nepieciešams:

4 mazi kabači vai cukini
8 paipalu olas
2 ēd.k. olīveļļas
1-2 ķiploka daiviņas
1/2 čili pipars
1 tējk. sezama sēklu
1 ēd.k. citronu sulas
1 tējk. medus
sāls, svaigi malti pipari

Mērcei:
1 maziņš kabacis
200 g Turku / Grieķu jogurta
1 ķiploka daiviņa
baziliks
sāls, svaigi malti pipari

Pagatavošana:

Kabačus pāŗgriež uz pusēm. Olīveļļu sajauc ar citrona sulu, medu, smalki sakapātiem ķiplokiem un čili pipariem, sezama sēklām, sāli un svaigi maltiem pipariem. Pārlej pāri kabaču pusēm un cep uzkarsētā cepeškrāsnī (180 grādu temperatūrā) 10 minūtes.

 

Mērces pagatavošana:

Kabaci sarīvē uz dārzeņu rīves un sajauc ar jogurtu. Pievieno smalki sakapātu baziliku, ķiploku, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

 

Paipalu olas uzcep, lai dzeltenums būtu mīksts.

 

Kabačus kārto uz šķīvjiem un pasniedz ar mērci un ceptām olām. 

Receptes