Cepti kartupeļi ar tomātu-jogurta mērci

Jums ir nepieciešams:

6 lieli kartupeļi

Mērcei:
200 g Turku / Grieķu jogurta
4 lieli tomāti
1 neliels svaigs gurķis
1 sarkans sīpols
1 sarkans čili
1 ēd.k. medus
1-2 ķiploka daiviņas
pētersīļi
sāls

Pagatavošana:

Kartupeļus nomazgā, nosusinā un izcep cepeškrāsnī 180 grādos.


Mērces pagatavošana:

Tomātus un gurķi sagriež uz pusēm un ar karoti izgrebj sēklas. Mīkstumu sagriež mazos kubiņos. Čili piparu sagriež uz pusēm, izņem sēklas un pārējo smalki sakapā.

Sīpolu, kiplokus un pētersīļus smalki sakapā.

Visus dārzeņus sajauc bļodā, pievieno jogurtu, pēc garšas sāli un samaisa.

 

Kartupeļus izņem no cepeškrāsns, pārliek uz šķivja, iegriež uz pusēm, bet ne līdz galam, lai kartupelis turas kopā. Kartupeļus piepilda ar mērci un uzreiz pasniedz.

Receptes