Burkānu un zirņu biezzupa

Jums ir nepieciešams:

500 g burkānu
150 g šķeltu zirnīšu
1l vistas buljona
125 ml piena
1 tējk. kumīna sēklu
šķipsniņa čili pārslu
kūpināta paprika (pulvers)
sāls

Turku / Grieķu jogurts pasniegšanai

Pagatavošana:

Zirņus uz nakti iemērkt.

 

Pannā uzkarsē eļļu un apcep palielos gabalos sagrieztus burkānus. Burkānus pārliek katlā, pievieno zirņus, pārlej ar vistas buljonu, pēc garšas pievieno sāli un vāra līdz zirņi ir gatavi. 


Katla saturu sablenderē. Pārllej atpakaļ katlā, pievieno pienu, paprikas pulveri un uzkarsē. 

 

Sausā pannā apcep čili pārslas un kumīnu sēklas un pievieno jau gatavai zupai.

 

Pasniedz ar Turku vai Grieķu jogurtu.

Receptes