Burgers ar tekilu

Jums ir nepieciešams:

5 hamburgeru maizītes
500 g vistas filejas
½ gl. rīvmaizes
1 paprika
1 sīpols
3 ēd.k. kinzas
2 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. tekilas
sojas mērce
Halapeņjo pipari
1 tējk. laima miziņas
sāls, pipari

Mērcei:
150 g Turku / Grieķu jogurta
1 laima svaigi spiesta sula un rīvēta miziņa
smalki sakapāta kinza
sāls

Pagatavošana:

Vistas fileju samalt ar halapenjo pipariem, kinzu un ķiplokiem. Pievienot tekilu, laima miziņu, sojas mērci, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus, kārtīgi samaisīt. Izveidot 5 kotletes un apviļāt rīvmaizē no visām pusēm. Izcept izveidotās kotletes uz grila.

 

Papriku un sīpolu sagriezt gredzenos, cept uz grila 4-5 minūtes no katras puses.


Jogurtu sajaukt ar smalki sakapātu kinzu, laima sulu un miziņu, pēc garšas pievienot sāli.

 

Maizītes sagriezt uz pusēm un ievietot kotleti, grilētu papriku, sīpolus un pārliet ar mērci. Ja vēlas asāku, tad var pievienot Halapenjo piparu šķēlītes.

Receptes