Biezpiena sacepums ar meža zemeņu mērci

Jums ir nepieciešams:

250 g biezpiena

100 g Turku / Grieķu jogurta

1 ola

3 ēd.k. cukura

3 ēd.k. mannas + formiņu pārkaisīšanai

sviests

vaniļas esence

 

Mērcei

1/2 gl. meža zemeņu

4 ēd.k. Turku / Grieķu jogurta

2 ēd.k. vaniļas sīrupa

Pagatavošana:

Olu uzputo ar cukuru. Pievieno biezpienu, jogurtu,  mannu un vēlreiz uzputo. Atstāj uz 20 minūtēm.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Vienu lielāku vai 4 mazākas karstmuizturīgas formiņas iesmērē ar sviestu un pārkaisa ar mannu. Pārliek biezpiena masu formiņās. Cep apm. 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Sacepumu izņem no cepeškrāsns un pilnībā atdzesē. Pusi no meža zemenēm sablenderē ar vaniļas sīrupu. Pievieno veselas ogas, samaisa.
Gatavu sacepumu pasniedz ar jogurtu un meža zemeņu mērci.

Receptes