Biešu salātzupa

Jums ir nepieciešams:

400 g Turku / Grieķu jogurta
1 liela vārīta biete
1/4 gl. valriekstu
1-2 ķiploka daiviņas
1 tējk.. sezama sēklu
1 tējk. sinepju ar graudiem
1/2 tējk. cukura
1 ēd.k. eļļas
čili pipari
paprikas pulveris
kumīns
kinza / piparmētras pasniegšanai
sāls, pipari

Pagatavošana:

Bieti nomizo un sagriež mazos kubiņos vai sarīvē uz dārzeņu rīves.
Bļodā sajauc kopā jogurtu, čili piparus, papriku, sāli, cukuru, kumīnu, sinepes.
Sausā pannā apgrauzdē riekstus. Apgrauzdētus riekstus sajauc ar bietēm, smalki sakapātiem ķiplokiem un pievieno jogurta mērci.
Pannā uzkarsē eļļu un apgrauzdē tajā sezama sēklas. Kad tās sāk sprakšķēt, uguni izslēdz. Sezama sēklas pievieno zupai.
Zupu pasniedz atdzesētu. Pēc garšas pievieno smalki sakapātas piparmētras vai kinzu.

Receptes