Baklažānu rullīši ar jogurtu un riekstiem

Jums ir nepieciešams:

1 baklažāns ( ≈ 250 g )
200 g Fetaki siera
150 g Grieķu jogurta 
150 g zemesriekstu
1-2 ķiploka daiviņas
kaltētas garšvielas (piem., oregano, baziliks, timiāns)
olīveļļa cepšanai
sāls

Pagatavošana:

Baklažānu sagriež plānās šķēlēs. Saliec bļodā, viegli pārkaisa ar sāli, kaltētām garšvielām un pielej olīveļļu. Visu apmaisa. Baklažānus apcep no abām pusēm.
Kamēr baklažani cepās, pagatavo pildījumu. Zemesriekstus sasmalcinā, bet ne pārāk smalki. Fetaki sieru samīca ar dakšiņu, pievieno jogurtu, smalki sakapātu ķiploku, riekstus (atstājot mazliet riekstus dekoram) un samaisa. 
Uz katras baklažāna šķēlītes pa vidu liek pa vienai pilnai tējkarotei ar pildījumu un malas no abām pusēm uzloka uz augšu.Gatavus rullīšus kārto uz paplātes.

Dekorē ar riekstiem.

Receptes