Asie vistu spārniņi "Buffalo"

Jums ir nepieciešams:

1 kg vistas spārniņi
1 ēd.k. Tabasco mērce
1 ēd.k. Balsamiko mērce
kukurūzas vai kviešu milti

Mērcei:
300 g Grieķu jogurts
120 g zilais siers
2-3 selerijas kāti
sāls, svaigi malti pipari

Pagatavošana:

Katru vistas spārniņu sagriezt trijās daļās (pašus galiņus neizmantosim). Spārniņus apviļāt miltos, pārkaisīt ar sāli un pipariem un cept iepriekš uzkrsētā krāsnī 200 grādos - 20 min., tad apgriezt otrādi un cept vēl 25 min., kamēr spārniņi kļūst zeltaini-brūni. 

Kamēr spārniņi cepās, pagatavosim mērci. Sieru sadrupināt bļodiņā, pievienot jogurtu un ar dakšiņu saspaidīt. Pievienot smalkos kubiņos sagrieztus selerijas kātus un piparus pēc garšas. Kārtīgi samaisīt. Līdz pasniegšanai novietot aukstā vietā. 

Spārniņus pārlikt katlā, pievienot etiķi, Tabasco mērci, sāli, uzlikt vāku un kārīgi sakratīt. 

Pasniedz uzreiz, kamēr spārniņi vēl ir karsti. 

Receptes