Šokolādes keksiņi ar jogurtu

Jums ir nepieciešams:

100 g Grieķu jogurta

100 g tumšās šokolādes 70%

2 olas

75 g cukura

50 g miltu

25 g kakao

 

Glazūrai:

50 g tumšās šokolādes

25 g saldā krējuma

Pagatavošana:

Daudzums - 6 gb.

 

Salauž šokolādi gabaliņos un izkausē karstā ūdens peldē.

 

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus uzputo ar cukuru līdz masa kļust gaiša. Pievieno izkausētu šokolādi un jogurtu, kārtīgi samaisa. Pievieno miltus, kakao pulveri un vēlreiz kārtīgi samaisa.

 

Olu baltumus uzputo stingrās putās un iecilā mīklā.

 

Keramsikas fomiņas iesmērē ar sviestu un pārkaisa ar miltiem. Sadala mīklu pa formiņām. Cep 40-50 minūtes iepriekš uzkrsētā krāsnī 180 grādos. Pēc 35 minūtēm var sākt pārbaudīt ar koka irbulīti.

 

Šokolādi glazūrai izkausē kopā ar saldo krējumu ūdens peldē. Gatavus keksiņus atdzesē formiņās, izņem no formiņām un pārlej ar glazūru. Pasniedz dekorējot ar svaigām ogām.

 

Receptes