Šokolādes kūka ar turku jogurtu

Jums ir nepieciešams:

150 g Turku / Grieķu jogurts
100 g sviests (istabas temperatūrā)
125 g cukurs
1/2 vaniļas pāksts saturs
2 olas, dzeltenumi un baltumi atsevišķi
125 g tumšā šokolāde
160 g kviešu milti
1/2 tējk. cepamais pulveris

Pagatavošana:

Uzputot sviestu, cukuru un vaniļas pāksts saturu aptuveni 10 minūtes, kamēŗ masa paliek gaisīga un balta. Pa vienam atsevišķi pievienot olu dzeltenumus.
Izkausēt ūdens peldē šokolādi un iemaisīt to mīklā.
Pievienot jogurtu, miltus un cepamo pulveri un samaisīt. 
Uzputot olu baltumus līdz stingrām putām un lēnām iecilāt mīklā.

Mīklu pārlkt keramiskā vai čuguna cepešformā 24x24 cm (plānās teflona vai silikona formas nederēs). Cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 40-45 minūtes.


Kūku pilnībā atdzesēt un sagriezt kvadrātos. 

Receptes