Šokolādīgā šokolādes torte

Jums ir nepieciešams:

Biskvītam

160 g kviešu miltu

1/2 tējk.sodas

1/4 tējk.sāls

60 g tumšās šokolādes

120 ml piena

200 g cukura

2 olas dzeltenumi

1 olas baltums

50 g saldkrējuma sviesta

Krēmam

200 g tumšās šokolādes (60-70% kakao)

200 g pūdercukura

3 ēd.k.kakao

200 g svaigā siera

80 g saldkrējuma sviesta

150 g Turku jogurta

Sīrupam

100 g cukura

100 ml ūdens

100 ml stiprās kafijas

1 ēd.k.konjaka

Pagatavošana:

1. Gatavojam pamatni

Uzbērt miltus ar sodu un sāli. Atstāt malā.

Šokolādi iedrupināt 60 ml pienā, pievienot 100 g cukura, 1 olas dzeltenumu. Viss jāizkausē un jāatdzesē.

Sviestu puto ar 100 g cukuru līdz krēmīgai masai, tad ieputo 1 olas dzeltenumu. Trijos posmos pievieno miltu maisījumu, kas mijas ar atlikušo pienu un 50 ml ūdens (milti-piens-milti-ūdens-milti). Pievieno šokolādes masu un puto līdz krēmīgai masai.

1 olas baltumu puto ar šķipsniņu sāli līdz stingrām putām. Olbaltuma putas iecilā mīklā, lēnam ar karoti vienā virzienā.

Izliet mīklu cepamtraukā (ar diametru 21-23 cm), kas iesmērēts ar sviestu. Cept iespriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 170 grādiem aptuveni 35 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu. Gatavo biskvītu izņemt no cepeškrāsns un ļaut nostāvēt 15-20 minūtes. Pēc tam izņemt no formas un ļaut pilnīgi atdzist. 

Pilnīgi atdzisušu biskvītu pārgriežam horizontāli uz pusēm.

 

2. Gatavojam krēmu

Šokolādi izkausēt.

Sajaukt pūdercukuru ar kakao.

Sviestu un svaigo sieru saputo līdz krēmīgai masai, tad ieputo izkausēto šokolādi un kakao ar pūdercukuru. Pievieno turku jogurtu. Vēlreiz visas sastāvdaļas saputo un krēms ir gatavs.

 

3.Gatavojam sīrupu

Katliņā ieliet ūdeni un pievienot cukuru. Vāra uz nelielas uguns līdz cukurs ir izšķīdis. Sīrups ir jāatdzesē. 

Pievienot kafiju un konjaku. Sīrups ir gatavs.

 

4. Tortes savākšana

Vienu biskvīta kārtu liek uz šķīvja un nedaudz salej ar sīrupu. Tam pāri smērē 1/2 krēma. Liek virsū otro kārtu un atkal nedaudz salej ar sīrupu. Visu torti apsmēre ar atlikušo krēmu. 

Dekorē pēc vēlmes un iespējām un liek ledusskapī uz 2-3 stundām.

 

Recepti iesūtīja Aleksandra Gorovaja (Rīga)



Receptes

Error reading XSLT file: \xslt\FacebookLikePage.xslt