Ābolu un jogurta deserts

Jums ir nepieciešams:

400 g Turku / Grieķu jogurta

500 g ābolu

200 g cepumu

75 g cukura

50 g medus

30 g sviesta (labāk gī jeb dzidrinātā)

1 kanēļa standziņa

½ glāzes ūdens

Pagatavošana:

Sasmalcina cepumus, ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlēs.

Kastrolī ar biezu dibenu izkausē sviestu, pievieno ābolus, kanēļa standziņu, cukuru, medu un maisot sautē aptuveni 2–3 minūtes. Pievieno ūdeni un vāra, kamēr āboli ir mīksti un šķidrums iztvaikojis. Noņem no uguns, atdzesē.

Pusi no ābolu masas sajauc ar jogurtu.

Liek saldēdiena traukos kārtās: ābolu masa, cepumu drupačas, ābolu un jogurta masa.

Līdz pasniegšanai tur ledusskapī.

Receptes

Error reading XSLT file: \xslt\FacebookLikePage.xslt